Skip to content

Через 30 років сліпих людей у світі збільшиться втричі

Posted in Без категорії

Нові дослідження показали, що кількість сліпих людей у світі потроїться протягом наступних чотирьох десятиліть. Про це повідомляє BBC.
Вчені з Lancet Global Health прогнозують, що до 2050 року число випадків сліпоти у людей зросте з 36 мільйонів до 115 мільйонів. Одні з найвищих показників сліпоти і погіршення зору знаходяться в Південній Азії та Африці на південь від Сахари.

Згідно з дослідженням, відсоток населення світу з порушеннями зору фактично падає, але оскільки глобальне населення зростає і все більше людей старіє, вчені прогнозують, що в найближчі десятиріччя, незважаючи на поліпшення якості медицини у розвинутих странах, сліпих людей стане більше в рази.

Аналіз даних з 188 країн передбачає, що понад 200 мільйонів осіб мають поганий зір. Очікується, що до 2050 року ця цифра зросте до 550 мільйонів.

“Навіть невелике погіршення зору може істотно вплинути на життя людини. Наприклад, зменшити його можливості, адже людям з поганим зором заборонено керувати транспортом, це також обмежить освітні та економічні можливості”, – заявив професор Руперт Борн з університету Енглія Раскін.

Дослідники вважають, що країнам необхідно збільшити інвестиції в медицину і забезпечити людям доступ до спеціальних окулярів для корекції зору.